Бойківські буляники

Інгредієнти:

Для тіста:

борошно – 0,5 кг;

кисле молоко (кефір) – 1 склянка;

дрібка солі.

Для начинки:

картопля – 1 кг;

квашена капуста – 0,5 кг;

цибуля – 1 шт.;

олія.

Для «мачанки»:

сметана домашня – 0,5 л;

домашній сир або бринза – 0,5 кг;

цибуля – 1 шт.;

олія.

Картоплю відварюємо і товчемо, додаємо відварену квашену капусту. Цибулю смажемо на олії до золотистого кольору. Всі інгредієнти для начинки перемішуємо.

Борошно просіюємо, замішуємо тісто на кислому молоці. Залишаємо на 30 хвилин. Тісто поділяємо на кульки, кожну з яких тоненько розкачуємо. Кладемо начинку, край загортаємо косичкою, надаємо виробу округлої форми. Випікаємо до готовності.

Для «мачанки» обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо сметану і сіль, тушкуємо. В киплячу суміш поступово додаємо сир або бринзу, перемішуючи до повного розчинення.

Смачного!